Menu
menu
Min första tweet

Idag (20/3 – jag hann visst inte trycka på publish förrän klockan hade slagit midnatt) fyllde Twitter 8 år. Min första tweet skrev jag tydligen för drygt 5 år sedan och den ser du här ovanför. Som av en händelse beskriver min premiärtweet just den känsla som ett år senare fick mig att lämna mitt dåvarande jobb och starta eget företag.

Det är nästan fånigt att försöka definiera Twitter, för vad det är beror på vem användaren är. Vissa twittrar aldrig själva, utan använder det som en personlig nyhetskanal, där man följer de personer, varumärken och andra aktörer som man tycker är intressanta. Andra följer nästan ingen annan, utan använder Twitter mest som en megafon för sina egna budskap. Vissa är strikt professionella och twittrar bara om sina kompetensområden, medan andra flörtar, raggar och snicksnackar med vänner.

För mig var Twitter länge som ett optimalt mingelkalas. Där kunde jag flyta in och ut ur samtal. Jag hittade både dejter, samarbetspartners, nya kunskaper och nya människor som har kommit att bli vänner för livet. Dessutom har Twitter gjort mig bättre på att kommunicera, överallt.

Jag har fått öva på att uttrycka mig så kort och effektivt som möjligt, utan att förlora det personliga uttrycket. Jag har fått träna på att förstå andra och hantera missförstånd och konflikter i skrift. Dessutom har jag, genom att följa många olika människor (inte bara kända varumärken och personer), fått en större insikt om olika människors livsstilar och värderingar. Ovärderligt för alla som jobbar med kommunikation.

Nu går min Twitteranvändning lite på sparlåga, men den blossar säkert upp igen. Lusten att kommunicera finns där oavsett tekniken. Och kanalen/plattformen är ingenting utan sina användare, vilket Twitter själva uppmärksammar genom att uppmana oss att återupptäcka våra första stapplande steg. Om du ännu inte har en första tweet, kanske det är dags nu?

Nr 19/100

Previous

Leave a reply